V.13

En ny vecka har gått. Denna vecka var de andra gruppen som skulle få gå till biblioteket och en grupp var kvar i klassrummet. Gruppen i klassrummet fick prova på frågesporten på frökens iPad medan resten av klassen var på biblioteksbesök.

Gruppen ifrån biblioteket berättade att -Vi fick gå ett spår efter en tråd och se olika saker och hon på bibblan läste en bok om en katt. De va katten som hade busat runt och det va ketchup på golvet som blod. -Vi fick också kolla runt lite och kolla i böcker. -Innan vi fick gå tillbaka gick vi upp för en trappa och kollade på tavlor med djur, dom va fina. -Vi gjorde också pyssel till våra böcker vi lånar sen. -Vi fick våra lånekort.

 

Vi har haft bad denna vecka och de var mycket uppskattat av barnen. -vi fick prova simma med simdynor. -Dykte efter ringar i grönt, rött och gult.- vi lekte ”kom alla mina barn”.

Tisdagen bjöd även på fint vårväder så efter bad och mat så flyttade vi ut vår lektion. -Vi skrev femma i sanden med en pinne. -Vi hade stenar som vi skulle räkna hur många fröken tog bort, de va kul. Vi lekte pepparkakskull tillsammans och några barn avslutade med springstafett.

Nu har vårkänslorna börjat spira inne på Lådan och därmed har vi planterat solrosfrön. -Vi har planterat riktiga blommor. -Dom behöver vatten och sol för att växa. -Vi har också gjort pappersblommor med gul och grön färg och glitter.

Alla bokstäver i våra namn har vi också hunnit med och räknat. -Fröken gjorde en sån där mattegrej på tavlan för att visa att A vann.