V.14

Sista veckan innan påsklovet har vi ägnat mycket tid till pyssel. Vi har hunnit med att sy kycklingar i filttyg. Vi började med att alla barnen fick en hög med alla delar.-Man  fick klippa ut alla delar efter linjen.- Fröken började med att göra knut på tråden och sen fick vi sy runt på det gula. -Sist limmade vi vitt öga, svart öga och näbb.

-Vi har frågat fröknarna när vi skulle få ta hem kycklingen men dom svarade inte. -Men idag kom äntligen den dagen och då kom kycklingarna med en kärring som hade klubba och russin med sig också.

Påskpyssel bestod också av små söta påskkort. 

Tisdag förmiddag var det en aktivitetsdag för hela skolan och då fick barnen gå runt på olika stationer med olika pyssel och även några rörelseaktiviteter. Uppskattat av barnen.

Veckan har bjudit på en tur till skogen också och där fick vi plocka skräp då de var några som inte tagit hand om sitt skräp. -Vi hittade massor som vi tog med tillbaka till papperskorgen. Vi såg även nyckelpigor och en ekorre. Det finns fler som börjar få vårkänslor nu i det fina vädret.

Matematikdelen tränade vi på siffran 6 denna vecka och lekte även en lek ”Giftsvamp”. -Man ska inte röra dom, man ska välja ett nummer och en ska inte höra de. -Gissar dom rätt säger man giftsvamp.

veckans idrottslektion flyttade vi ut då gymnastiksalen var upptagen med annat. Vi lekte då pepparkakskull ute på fotbollsplanen ihop med Skrinet. -Vi lekte lekar, pepparkakskull, då ska man hålla armen i två och en jagar och försöker ta den andra som springer. För att bli räddad måste man ta i en annans arm och då får den andra springa och försöka ta en annan.

 

Vi fröknar önskar alla en riktigt GLAD PÅSK!