V.16

Hej igen!

Nu är vi tillbaka efter ett skönt och mysigt påsklov.

veckan började med att hjälpa fröknarna med en läxa till deras kurs. -vi skulle klippa i ett papper och de blev lite olika för vi skulle göra två delar av det. -efter fick vi göra två bitar igen men lika stora.

En gemensam lek fick introducera siffran 7. – vi stod i ring och räknade 1,2,3,4,5,6,7 och den som fick 7 fick sätta sig ner och den som var kvar sist vann. -de va jätteroligt att göra den leken.

Vi har jobbat med siffran 7 i våra matematikböcker. -vi skrev siffran flera gånger och satte kulor på olika sidor i lådan

Spelat bingo har vi också hunnit med. Varje barn fick 1 spelplan och glasstenar. Fröken drog en lapp ifrån en låda, ljudade ordet och skrev ordet på tavlan. Alla barnen tittade om ordet fanns med på spelplanen, -fanns ordet med la jag en sten på ordet och se om man fick 3 i rad så eller så ( visar lodrätt och vågrätt med fingret mot bordet)

Veckan avslutades med att fröken visade en burk som kommit till oss. I burken fanns det 5  små svarta larver. Larverna kommer växa och bli puppor och tillsats fjärilar. Spännande!