V.17

Då var ännu en till vecka gjord och vi har hunnit med en hel del. Veckan började med samling och sen var vi i skogen. Denna vecka i skogen fick vi ett uppdrag från våra fröknar. – Var i skogen och plockade pinnar.

Denna vecka var de äntligen bad igen de uppskattades  och de badades med glada miner. Men innan badet var vi inbjudna till stora gymnastiksalen på Rymdmusikal som skolans 2:or hade fixat.  -Vi har gått på rymdteater. -Nästan alla barn hade en planet på sig, dom sjöng.

Vi har följt upp våra fjärilslarver och det hade hänt mycket saker i burken över helgen. -Vi har tittat på larverna. – larverna ska bli en fjäril. – Dom har blivit jättestora. -En larv har fastnat i taket och bara hängde ner.

.

Pinnarna som plockades i skogen användes till ett pyssel där vi började på att skapa fjärilens livscykel. -Vi har gjort larver. -Man målade en makaron i en färg och limmade fast den på en pinne. -Ett riskorn också som ägg.

Besök har vi haft av blivande förskoleklassbarn. Förskolan Ekot kom och åt frukt tillsammans med oss och vi visade Lådan för dom, sen gick vi ut och lekte tillsammans på vår gård. -När vi gick till matsalen gick dom till skogen och grilla hamburgare.

Sista dagen den här veckan var vi inbjudna till en gemensam lekhage av årskurs 5. -Vi har haft två raster. -Vi fick leka ute och gått mellan en massa stationer. Roligt att närvara på en gemensam aktivitet på skolan. 

Vi har även hunnit med att jobba i våra matematikböcker -Vi har jobbat med siffran nio. -Vi har också jobbat med åttan. Även läst fortsättningen på skolans gemensamma bok. -Vi läste ”Hitta Tjina” den är väldigt spännande. Nu längtar vi till torsdag nästa vecka då vi får höra den spännande fortsättningen.

Barn och fröknar på Lådan hälsar alla en riktigt trevlig Valborg.