V.18

En ny vecka har vi hunnit med, denna vecka med mycket vårkänslor i det fina vädret.

När vi kom in i tisdags kollade vi våra fjärilslarver och över helgen har dom blivit puppor och därför var de dags att flytta våra puppor från burken till en nätbur. När vi flyttade pupporna började en av dom att snurra, häftigt!

Snart blir våra puppor till fina fjärilar och redan nu pryder vi våra lokaler med fjärilar som vi gjort. I de pysslet använde vi oss av kaffefilter, tuschpennor, vatten, piprensare och pärlor.

Vi fortsatta med våra pinnar med fjärilens livscykel. Vi fick en makaron som var oval och såg ut som en puppa. Fjärilens livscykel har barnen även med sig i den fria leken då ett barn gjort en pärlplatta med alla stegen.

Vi har lekt med ord också, då vi skrev ord med magnetbokstäver och bör ut bokstäverna i mitten och då blev de lite olika ord tex Bil – Bur

Våra matematikböcker har också fått hoppa ur skåpen då vi tränat på den sista siffran som var 0 och efter de även talet 10. Spela bingo med alla siffror vi tränat på gjorde vi också där vi fick lite repetition över vad alla siffror heter och hur dom ser ut.

Vi repeterade siffran 9 ihop med påsen genom att titta på mattelandet där dom bland annat bakade 9 svarta frallor till nyckelpigans rygg.

 

Mitt i allt detta har  vi firat två barn i klassen som fyllt år med glad sång och ett varsitt födelsedagsbi. GRATTIS!

Njut av vårsolen så ses vi nästa vecka igen!