V.19

Veckan startade lite annorlunda. Lådan tillsammans med ett par andra klasser fick gå en promenad i snö och hagel till biografen, där visades skolbio. Filmen vi fick se handlade om krakel specktakel. Efter filmen åt vi vår frukt där och gick sedan tillbaka till skolan för lunch och färglägga ansiktsmasker i form av fjärilar.

Vi upptäckte också att våra puppor har kläckts till fjärilar. Wow! Vi har fått fortsätta med våra pinnar med fjärilens livscykel då färdig fjäril var sista steget.

Under språkleken har vi fått para ihop ord med sak. Vi har också haft bokstavsjakt där blev vi indelade i olika lag och skulle leta saker under fem minuter som började på bokstaven.

Vi har nu kommit så långt i matematiken så vi har börjat att träna på klockan. Alla barnen har fått göra en klocka av papper och papperstallrikar så vi kan träna på klockan tillsammans på ett bra sätt.

Sist men inte minst så har vi släppt ut våra fina fjärilar i deras hemmiljö skogen. Fjärilarna ville hellre stanna hos oss då det var kyligt ute men efter en stund blev dom vana och borde in sig i buskarna.