V.21

En kort vecka har detta varit. Måndag, Tisdag och Onsdag.

Måndag: Vi delade upp oss lite idag då vi skulle testa på att väga saker på vågen i köket. Dom som inte vägde jobbade på i sina matematikböcker och sen turades vi om lite så alla fick prova vågen. -Vi har vägit på våg. -Vi fick välja tre saker var och ställa en sak på ena sidan och en sak på andra sidan för att väga, då såg man vilken sak som var tyngst.

Efter vi jobbat på en stund och ätit en varsin frukt kom en förskola från Västerås på besök. Dom hälsade på med en tjej som ska börja hos oss på Nibble i höst. -Vi har haft besök av en förskola.När vi visade hur vår skolgård såg ut passade alla barn på Lådan att samla en varsin sten som vi ska använda till pyssel.

Tisdag: Denna tisdag var vår sista baddag i förskoleklass. Denna gång fick vi leka mycket och badhuspersonalen plockade fram badringar, en jättestor och två lite mindre. -Vårt sista bad var denna vecka. -Vi fick ha dom stora badringarna, de va så kul.

Efter maten målade vi våra stenar som vi plockade röda som nyckelpigor.-Vi gjorde nyckelpigor. -Av stenar som vi målat men dom har inga prickar än. -Måla teckningar om insekter. -Kollade på film om insekter.

Onsdag: Dagen började med samling. Vi fick uppdrag av fröken där vi jobbade två och två, varje par fick en påse med saker och en linjal.-Vi har använt linjaler såna man mäter med. Barnens uppdrag var att lägga sakerna i ordning, börja med kortaste och avsluta med den längsta.

Vi har haft bokstavsjakt, där fick varje barn en bokstav och skulle leta reda på en sak som började på samma bokstav.

Vi hann även med att se hur många ord vi kom på tillsammans på bokstaven S, efter 15 minuter fick fröken stoppa oss så vi kom på så många ord, när vi räknade antalet ord kom vi fram till att vi hittat på 100 ord tillsammans. Bra jobbat!

Skolan hade en gemensam aktivitet där vi tillsammans skulle gå runt huset, varje klass skulle hålla i sig utan att släppa. -Vi sprang runt hela huset tillsammans, man skulle hålla ihop klassen i handen. -Hela skolan gjorde det samtidigt och vi vann.

Under dagarna där de funnits lite tid över har vi tränat sång och dans till skolavslutningen. -Vi har sjungit och dansat.

Nu börjar vi räkna dagar fram till sommarlovet!