V.22

Hej igen!

Denna vecka kom det förväntansfulla barn tillbaka efter en långhelg. Denna vecka skulle bjuda på förskoleklassens första Nibblemarknad, utflykt och få besöka sina blivande lärare i 1:an.

Veckan startade med en mysig samling och efter samlingen fick alla barnen ett ark med Nibbledaler som dom skulle klippa ut och gema ihop sin bunt för att ha koll på sina pengar inför Nibblemarknaden nästa dag. Efter vi klippt färdigt Dalerna åt vi frukt och gick ut i skogen för att leka ihop med Påsen.

Efter skogslek och lite mat fick vi besök av en föräldraledig förskollärare (som jobbar på Påsen) med sin lilla bebis, hon var så söt.

Nästa dag var det äntligen dags för årets Nibblemarknad. Där fick alla barn på skolan sälja och handla olika saker samt aktiviteter. Här får barnen träna på ett roligt sätt att hantera pengar m.m.

Onsdagen var det dags för utflykt. Vi åkte buss till Vallby friluftsmuseum för ett par mysiga timmar tillsammans med Påsen. Under bussresan fick vi stå i bilkö och även se ett vägarbete. När vi kom fram till Vallby gick vi in på området och tog en tur och titta på djuren, de fanns många söta grisar, kossor, hästar, kaniner, getter, får och gäss. -Vi såg en get bajsa, kulor, de va det roligaste! Sen åt vi matsäck och det var väldigt uppskattat då barnen fick ta med sig valfri matsäck. Många av barnen visade stolt upp vad de fått med sig i sina väskor.

När orken började tryta och vi väntade till bussen skulle gå ställde vi upp alla barnen i en backe och tränade sånger till skolavslutningen, efter all denna träning kommer de bli så bra på skolavslutningen, barnen är så duktiga.

Sista dagen denna vecka bjöd på att barnen fick träffa sina blivande lärare en stund och fick veta vilja som blir deras lärare och vad deras klass kommer heta. Eftermiddagen läste vi ”Hitta Tjina” och nu är de riktigt spännande och närmar sig sista kapitlet.